Ria Kroes

Ria Kroes heeft sinds 2002 een praktijk waarin zij ouders, begeleiders en leerkrachten van “speciale kinderen en jongvolwassenen” begeleid. Met “speciale mensen” worden mensen bedoeld die in de zorg een diagnose krijgen van Autisme, PDD-NOS, Asperger of aanverwante beperkingen.

De basis van haar werk is: onvoorwaardelijke liefde en acceptatie en het zonder oordeel omgaan met de “speciale mensen”. Vrijwel altijd is er naast het autisme ook sprake van hoogsensitiviteit en de “speciale mens” werkt als een spiegel voor de mensen in hun omgeving. Bewustwording van de eigen belemmerende patronen en overtuigingen van de ouders, begeleiders en leerkrachten en hun persoonlijke ontwikkeling staat dan ook centraal in haar aanpak.

Ria Kroes heeft de volgende werkervaring:

  • 6 jaar kleuterleidster.
  • 19 jaar groepsbegeleidster bij licht verstandelijk gehandicapte, moeilijk opvoedbare/moeilijk lerende jong volwassenen.
  • Intensief gewerkt met de Son Rise methode.
  • 2 jaar (inval) leerkracht in het speciaal onderwijs.
  • 20 jaar begeleiding aan ouders, leerkrachten en hulpverleners bij het contact maken en ontwikkelen van “speciale kinderen en jongvolwassenen” vanuit haar eigen praktijk.
  • 15 jaar begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling vanuit haar eigen praktijk.

Naast de kleuterkweek, de HBO inrichtingswerk en de opleiding Gespecialiseerd Groepsleerkracht voor het bijzonder onderwijs heeft Ria opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van de Son-Rise methode, A.B.A/D.T.T. training, Dyspraxie en Dysphatische ontwikkeling.

Voor haar persoonlijke ontwikkeling heeft zij de Reiki-opleiding, de cursus Intuitieve Ontwikkeling, de Avatar Master Training en de opleiding voor Intuitief Begeleiden, Energielezen en Individuele Begeleiding gedaan.

T: 058-2130078
M: 06-30201257

Zevenblad 9
8935 RK Leeuwarden

Info@gemmarosa.nl
KvK: 011 69 725